Indonéský salát gado gado
Ingredience
Arašídy |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
0.5 kávová lžička |
Fazolové klíčky |
100 g |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Květák |
100 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
4.25 dl |
Zelí hlávkové bílé |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci s osolenou vodou povaříme zvlášť nastrouhané bílé zelí, zelené fazolky, květákové růžičky, fazolové klíčky a nakrájenou mrkev cca 5 minut. Poté necháme okapat a vychladnout.
- V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm arašídy. Vyndáme z pánve a osušíme. V mixéru oříšky rozmixujeme.
- Olej z pánve slijeme, ponecháme jednu lžíci a osmahneme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, přidáme chilli, sůl, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vmícháme arašídovou drť. Podusíme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme citronovou šťávu a necháme vychladnout.
- Zeleninu přelijeme arašídovou zálivkou a podáváme.