Indonéský salát gado gado

Ingredience


Arašídy 100 g
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr třtinový 0.5 kávová lžička
Fazolové klíčky 100 g
Fazolové lusky zelené 100 g
Květák 100 g
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 1 dl
Sůl 1 špetka
Voda pitná 4.25 dl
Zelí hlávkové bílé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci s osolenou vodou povaříme zvlášť nastrouhané bílé zelí, zelené fazolky, květákové růžičky, fazolové klíčky a nakrájenou mrkev cca 5 minut. Poté necháme okapat a vychladnout.
  2. V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm arašídy. Vyndáme z pánve a osušíme. V mixéru oříšky rozmixujeme.
  3. Olej z pánve slijeme, ponecháme jednu lžíci a osmahneme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, přidáme chilli, sůl, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vmícháme arašídovou drť. Podusíme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme citronovou šťávu a necháme vychladnout.
  4. Zeleninu přelijeme arašídovou zálivkou a podáváme.