Salát čekankový
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Čekanka |
2 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Grapefruity |
1 ks |
Hořčice Dijonská |
0.5 kávová lžička |
Máta |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Salát kadeřavý |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme grapefruit. Nakrájíme na jednotlivé dílky.
- Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme olivový olej, vinný ocet, rozetřený česnek, hořčici, med, sůl, pepř a protřepeme.
- Na poloviny rozřízneme avokádo, vyndáme pecku a odstraníme slupku. Pokrájíme na malé dílky, dáme do misky a promícháme francouzskou zálivkou.
- Z kadeřavého salátu odstraníme košťál, salát dáme do misky s čekankou, mátou a grapefruitem. Přidáme avokádo a 2 lžičky zálivky, promícháme a podáváme.