Brownies - čokoláda trochu jinak

Ingredience


Čokoláda hořká 350 g
Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 5 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 85 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nachystáme hranatou, vymazanou a pečicím papírem vyloženou formu. Troubu předehřejeme na 160 °C.
  2. Nalámanou čokoládu s obsahem 50-60 % kakaa rozpustíme s nakrájeným máslem. Vejce šleháme do zesvětlení, pak přisypeme cukr, pokud možno přírodní, a šleháme, dokud směs nebude hustá a lesklá. Jemně vmícháme do rozpuštěné čokolády, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a mícháme dohladka. Ve formě pečeme 30-35 minut. Zkoušíme-li propečenost brownies, musí být na povrchu na dotek suché, ale mírně lesklé; zkoušíme-li propečenost uvnitř pomocí špejle, měly by se na špejli přichytit drobečky, protože brownies musí být v podstatě hutné a vlhké.
  3. Hotové brownies necháme asi hodinu chladnout ve formě postavené na mřížce, těsto během chladnutí dojde. Po hodině nakrájíme asi na 16 kousků, které necháme dále chladnout na mřížce. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.