Brownies - čokoláda trochu jinak
Ingredience
Čokoláda hořká |
350 g |
Cukr krupice |
250 g |
Cukr moučkový |
5 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
85 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Nachystáme hranatou, vymazanou a pečicím papírem vyloženou formu. Troubu předehřejeme na 160 °C.
- Nalámanou čokoládu s obsahem 50-60 % kakaa rozpustíme s nakrájeným máslem. Vejce šleháme do zesvětlení, pak přisypeme cukr, pokud možno přírodní, a šleháme, dokud směs nebude hustá a lesklá. Jemně vmícháme do rozpuštěné čokolády, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a mícháme dohladka. Ve formě pečeme 30-35 minut. Zkoušíme-li propečenost brownies, musí být na povrchu na dotek suché, ale mírně lesklé; zkoušíme-li propečenost uvnitř pomocí špejle, měly by se na špejli přichytit drobečky, protože brownies musí být v podstatě hutné a vlhké.
- Hotové brownies necháme asi hodinu chladnout ve formě postavené na mřížce, těsto během chladnutí dojde. Po hodině nakrájíme asi na 16 kousků, které necháme dále chladnout na mřížce. Podáváme poprášené moučkovým cukrem.