Ledvinkové kořeněné kari

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 2 ks
Garam masala 0.5 kávová lžička
Jogurt bílý 120 g
Kari koření 2 kávová lžička
Máslo čerstvé 60 g
Rajčata 2 ks
Sůl 1 špetka
Vepřové ledvinky 6 ks
Zázvor mletý 1 špetka
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Hřebíček 1 kávová lžička
Kardamom 2 kávová lžička
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr celý 4 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ledvinky očistíme a rozkrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, všechno koření, osolíme a nakonec vložíme maso.
  2. Zahříváme, po chvíli podlijeme jogurtem a na mírném ohni dusíme do měkka.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.