Ledvinkové kořeněné kari
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Garam masala |
0.5 kávová lžička |
Jogurt bílý |
120 g |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
60 g |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové ledvinky |
6 ks |
Zázvor mletý |
1 špetka |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kardamom |
2 kávová lžička |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Koriandr celý |
4 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Skořice celá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ledvinky očistíme a rozkrájíme na kousky. Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme pokrájená rajčata, utřený česnek, všechno koření, osolíme a nakonec vložíme maso.
- Zahříváme, po chvíli podlijeme jogurtem a na mírném ohni dusíme do měkka.
- Horké koření [39441]:
- koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.