Kari z vepřového mozečku

Ingredience


Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 1 ks
Jogurt bílý 125 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín drcený 3 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Ocet vinný 2 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Rajčata 1 ks
Sůl 1 špetka
Vepřový mozek 4 ks
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mozečky očistíme, vložíme do vroucí vody a necháme projít varem. Poté z nich odstraníme blánu, dáme je do kastrolu a podlijeme vodou. Přilijeme ocet a znovu přivedeme k varu. Odstavíme.
  2. Mezitím nasekáme cibuli, nakrájíme rajčata a společně osmahneme na rozpáleném másle, přidáme papriku, všechno koření, jogurt, osolíme a dusíme do zhoustnutí. Poté vložíme mozečky, mírně podlijeme a dodusíme. Rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.