Kari z vepřového mozečku
Ingredience
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Jogurt bílý |
125 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
3 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Ocet vinný |
2 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřový mozek |
4 ks |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mozečky očistíme, vložíme do vroucí vody a necháme projít varem. Poté z nich odstraníme blánu, dáme je do kastrolu a podlijeme vodou. Přilijeme ocet a znovu přivedeme k varu. Odstavíme.
- Mezitím nasekáme cibuli, nakrájíme rajčata a společně osmahneme na rozpáleném másle, přidáme papriku, všechno koření, jogurt, osolíme a dusíme do zhoustnutí. Poté vložíme mozečky, mírně podlijeme a dodusíme. Rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.