Indické kuřecí rizoto

Ingredience


Cibule 1 ks
Hřebíček 10 ks
Kardamom 6 ks
Kari koření 0.5 kávová lžička
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 0.5 kávová lžička
Rýže loupaná 400 g
Sůl 1 špetka
Tabasco 1 špetka
Bobkový list 1 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Citrony 1 ks
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Jogurt bílý 125 g
Kardamom 0.5 kávová lžička
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kuře 1 ks
Máslo čerstvé 200 g
Mléko plnotučné 200 ml
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel kudrnka 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži propereme a opražíme na rozpáleném oleji společně s nakrájenou cibulí. Jakmile rýže zesklovatí, zalejeme trochou vody, v níž rozmícháme všechny ostatní ingredience a dusíme cca 5 minut. Poté odstavíme.
  2. Kuře očistíme, naporcujeme, vložíme do pekáče s jogurtem a vším kořením kromě kari, přilijeme citronovou šťávu, přidáme rozetřený česnek a sůl. Cibulku nasekáme, dozlatova orestujeme a větší část přidáme k masu. Pokryjeme připravenou rýží, pokapeme máslem z cibule a zalijeme mlékem s kari kořením.
  3. Ve vyhřáté troubě dusíme cca 60 minut doměkka. Hotové rizoto posypeme zbytkem restované cibulky a podáváme.