Kuřecí kari po drávidsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
2 ks |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Kardamom |
0.5 kávová lžička |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kuře |
1 ks |
Mléko kokosové |
800 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuře vykostíme a naporcujeme, nebo nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme a společně s kořením a pokrájenými feferonkami orestujeme na rozpáleném oleji.
- Poté přidáme maso. Podlijeme kokosovým mlékem, ochutíme solí a dusíme doměkka. Dle potřeby mezitím přidáme trochu vody.