Pekingské zelí dušené v mrkvi

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Houby čerstvé 200 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 150 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Zelí čínské 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, na nudličky nakrájené zelí vsypeme do kastrolu na oloupanou, nasekanou cibuli zpěněnou na oleji. Osolíme, osladíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom zelí zaprášíme hladkou moukou a opepříme.
  2. Očištěnou, na kostky nakrájenou mrkev uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Vmícháme do zelí.
  3. Očištěné, nakrájené houby podusíme na kousku másla doměkka a přidáme k zelí s mrkví. Vše zlehka promícháme a posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Vhodnou přílohou je dušená rýže.