Pekingské zelí dušené v mrkvi
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Zelí čínské |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, na nudličky nakrájené zelí vsypeme do kastrolu na oloupanou, nasekanou cibuli zpěněnou na oleji. Osolíme, osladíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom zelí zaprášíme hladkou moukou a opepříme.
- Očištěnou, na kostky nakrájenou mrkev uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Vmícháme do zelí.
- Očištěné, nakrájené houby podusíme na kousku másla doměkka a přidáme k zelí s mrkví. Vše zlehka promícháme a posypeme nasekanou petrželkou.
- Vhodnou přílohou je dušená rýže.