Hříbkové karbanátky s mletým kuřecím masem
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hříbky čerstvé |
500 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Koření grilovací |
0.5 kávová lžička |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mleté kuřecí maso |
600 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a nadrobno nakrájené houby vsypeme do kastrolu spolu s kmínem a solí. Krátce podusíme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vmícháme k houbám. Přidáme v mléce namočené, vymačkané rohlíky, žloutky, pepř, grilovací koření a mleté kuřecí maso. Vše dobře promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí hub a masa.
- Z podušené, vychladlé směsi tvarujeme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
- Můžeme podávat s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem.