Hříbkové karbanátky s mletým kuřecím masem

Ingredience


Cibule 2 ks
Hříbky čerstvé 500 g
Kmín celý 1 špetka
Koření grilovací 0.5 kávová lžička
Mléko polotučné 250 ml
Mleté kuřecí maso 600 g
Olej rostlinný 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rohlíky bílé 2 ks
Strouhanka 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 1 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a nadrobno nakrájené houby vsypeme do kastrolu spolu s kmínem a solí. Krátce podusíme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vmícháme k houbám. Přidáme v mléce namočené, vymačkané rohlíky, žloutky, pepř, grilovací koření a mleté kuřecí maso. Vše dobře promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí hub a masa.
  2. Z podušené, vychladlé směsi tvarujeme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
  3. Můžeme podávat s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem.