Hříbky zapečené s pórkem a smetanou

Ingredience


Hříbky čerstvé 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné bílé části pórku nakrájíme na kolečka, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
  2. Očištěné houby nakrájíme na kousky a osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený pórek.
  3. Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a přelijeme smetanou.
  4. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
  5. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.