Hříbky zapečené s pórkem a smetanou
Ingredience
Hříbky čerstvé |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
125 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné bílé části pórku nakrájíme na kolečka, spaříme vroucí vodou a necháme okapat.
- Očištěné houby nakrájíme na kousky a osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Osolíme, opepříme a vmícháme nakrájený pórek.
- Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a přelijeme smetanou.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.