Hříbky se šalotkou a vejci
Ingredience
Hříbky čerstvé |
600 g |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi na rozpáleném oleji krátce podusíme očištěné, na kostičky nakrájené hříbky.
- Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku i s natí, natvrdo uvařená, nasekaná vejce, sůl a pepř. Vše zlehka promícháme.
- Zapékací mísu vymažeme částí másla, vložíme do ní připravenou směs a zakapeme zbylým rozpuštěným máslem.
- Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Můžeme podávat s čerstvým chlebem.