Hříbky se šalotkou a vejci

Ingredience


Hříbky čerstvé 600 g
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi na rozpáleném oleji krátce podusíme očištěné, na kostičky nakrájené hříbky.
  2. Přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku i s natí, natvrdo uvařená, nasekaná vejce, sůl a pepř. Vše zlehka promícháme.
  3. Zapékací mísu vymažeme částí másla, vložíme do ní připravenou směs a zakapeme zbylým rozpuštěným máslem.
  4. Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
  5. Můžeme podávat s čerstvým chlebem.