Francouzské brambory s liškami

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 800 g
Cibule 1 ks
Kečup 1 šálek
Lišky čerstvé 500 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko plnotučné 100 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  2. Očištěné lišky podusíme v kastrůlku na oleji a jemně nakrájené cibuli doměkka.
  3. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  4. Do máslem vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme plátky brambor, podušené lišky a nakrájená vejce. Každou vrstvu mírně osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Vše zakapeme olejem.
  5. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut, zalijeme mlékem a pečeme dalších 15 minut.
  6. Kečup podáváme v misce zvlášť.