Francouzské brambory s liškami
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
800 g |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
1 šálek |
Lišky čerstvé |
500 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko plnotučné |
100 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Očištěné lišky podusíme v kastrůlku na oleji a jemně nakrájené cibuli doměkka.
- Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Do máslem vymazané zapékací mísy střídavě vrstvíme plátky brambor, podušené lišky a nakrájená vejce. Každou vrstvu mírně osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. Vše zakapeme olejem.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě 15 minut, zalijeme mlékem a pečeme dalších 15 minut.
- Kečup podáváme v misce zvlášť.