Salát zelený

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 4 plátek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice 1 kávová lžička
Mangold 25 g
Ocet vinný červený 1 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Olivy zelené 50 g
Pistácie 25 g
Roketa 25 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyloupeme pistácie a nasekáme nahrubo.
  2. Olivový olej (2 lžíce) rozpálíme ve woku, přidáme rozetřený česnek, rozmarýn a smažíme 2 minuty, přidáme krajíčky chleba a po obou stranách smažíme dozlatova. Vyndáme z pánve a osušíme.
  3. Zbylý olivový olej smícháme s červeným vinným octem, cukrem a hořčicí. Máme zálivku.
  4. Topinku dáme na talíř, obložíme červeným mangoldem, roketou a posypeme olivami. Zálivkou pokapeme listy salátu, posypeme pistáciemi a ihned podáváme.