Salát zelený
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
4 plátek |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Mangold |
25 g |
Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Olivy zelené |
50 g |
Pistácie |
25 g |
Roketa |
25 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vyloupeme pistácie a nasekáme nahrubo.
- Olivový olej (2 lžíce) rozpálíme ve woku, přidáme rozetřený česnek, rozmarýn a smažíme 2 minuty, přidáme krajíčky chleba a po obou stranách smažíme dozlatova. Vyndáme z pánve a osušíme.
- Zbylý olivový olej smícháme s červeným vinným octem, cukrem a hořčicí. Máme zálivku.
- Topinku dáme na talíř, obložíme červeným mangoldem, roketou a posypeme olivami. Zálivkou pokapeme listy salátu, posypeme pistáciemi a ihned podáváme.