Fazolové lusky na paprice

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Cibule 80 g
Fazolové lusky zelené 600 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 20 g
Olej rostlinný 30 ml
Paprika mletá sladká 15 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lusky omyjeme, zbavíme vláken, odřízneme špičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme v oleji, přisypeme lusky, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a podusíme. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme k fazolkám, dobře rozmícháme, povaříme a odstavíme.
  3. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.