Fazolové lusky na paprice
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
80 g |
Fazolové lusky zelené |
600 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lusky omyjeme, zbavíme vláken, odřízneme špičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme v oleji, přisypeme lusky, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a podusíme. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme k fazolkám, dobře rozmícháme, povaříme a odstavíme.
- Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.