Lutenice
Ingredience
Brambory vařené |
300 g |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
150 g |
Kečup |
50 g |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Omáčka pikantní worcesterová |
3 ml |
Paprika mletá pálivá |
5 g |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Pepř černý mletý |
4 g |
Sůl |
10 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené brambory rozšťoucháme a vložíme do mísy. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, sladkou a pálivou mletou papriku, prolisovaný česnek, přidáme kečup, žloutek, olej, zakápneme worcesterem, všechno spolu důkladně promícháme, až vznikne tužší těsto.
- Naplníme formičky na košíčky a vyklopíme na talíř. Lutenici používáme jako pikantní přílohu k smaženým pokrmům.