Lutenice

Ingredience


Brambory vařené 300 g
Česnek 4 stroužek
Cibule 150 g
Kečup 50 g
Olej olivový extra panenský 80 ml
Omáčka pikantní worcesterová 3 ml
Paprika mletá pálivá 5 g
Paprika mletá sladká 5 g
Pepř černý mletý 4 g
Sůl 10 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory rozšťoucháme a vložíme do mísy. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, sladkou a pálivou mletou papriku, prolisovaný česnek, přidáme kečup, žloutek, olej, zakápneme worcesterem, všechno spolu důkladně promícháme, až vznikne tužší těsto.
  2. Naplníme formičky na košíčky a vyklopíme na talíř. Lutenici používáme jako pikantní přílohu k smaženým pokrmům.