Sladká smažená kolečka

Ingredience


Cukr moučkový 250 g
Cukr práškový s vanilkovou příchutí 200 g
Cukr vanilka 29 g
Hera 250 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mléko kysané acidofilo 1% 1 dl
Olej slunečnicový 1 l
Rum 0.05 dl
Vejce slepičí 3 ks
Mouka polohrubá 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Heru nakrájíme na kostky, dáme ji do misky, přidáme cukr, spolu vyšleháme do pěny a za stálého míchání přimícháme postupně vejce, mléko, rum a nakonec pomalu přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr. Vypracujeme středně husté těsto, které dáme nejméně na 30 minut do ledničky. Těsto z misky přeložíme na vál posypaný moukou, válečkem na těsto ho rozválíme na plát silný 5 mm. Kolečkovou formičkou o průměru 8 cm z těsta vykrajujeme kolečka a menši kolečkovou formičkou o průměru přibližně 3 cm ještě vykrojíme střed, aby vznikla uprostřed díra. Připravená kolečka necháme na válu.
  2. Do vysoké pánve nebo hrnce vylijeme olej, rozpálíme a kolečka pokládáme do oleje, kde je smažíme po obou stranách. Růžově osmažená kolečka vybereme z oleje, skládáme na měkký papír, následovně je obalujeme v moučkovém cukru a úhledně skládáme na mělké talíře.