Pečené zelené papriky
Ingredience
Ocet kvasný lihový |
1 dl |
Oregano sušené |
10 g |
Paprika zelená |
500 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový extra panenský |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tenké zelené papriky umyjeme, vysušíme, pánev pokapeme 0.5 dl oleje, zahřejeme a naskládáme papriky, které upečeme tak, aby byly měkké. Po dobu pečení je otáčíme a pečeme z každé strany.
- Vyndáme je z pánve, naaranžujeme na talíř podle porci, osolíme, opepříme, zalijeme olivovým olejem, přidáme na tenká kolečka nakrájený česnek, zakapeme octem a posypeme oreganem.