Těstoviny barevné s kuřecím masem
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Hroznové víno |
125 g |
Kuřecí maso vařené |
175 g |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pesto |
2 kávová lžička |
Smetana zakysaná 14% |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Fusilli - tříbarevné |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Ušleháme v misce vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a máme francouzskou zálivku.
- Ve velkém množství vroucí osolené vody uvaříme 10 minut těstoviny, které propláchneme a necháme okapat. Přendáme je do mísy a vmícháme do nich lžíci francouzské zálivky, dáme stranou vychladnout.
- Smícháme v misce omáčku pesto, majonézu, kysanou smetanu, sůl a pepř.
- Na proužky nakrájíme kuřecí maso, celer nakrájíme na plátky a hroznové víno překrojíme na půlky a odstraníme pecky. Pár kuliček si schováme na ozdobu. Na tenké proužky nakrájíme mrkev.
- Kuřecí maso, celer, mrkev, hroznové víno a směs v majonéze přidáme do těstovin a promícháme.
- Těstovinovou směs dáme na dva talíře, ozdobíme kuličkami vína a podáváme.