Těstoviny barevné s kuřecím masem

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Hroznové víno 125 g
Kuřecí maso vařené 175 g
Majonéza 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pesto 2 kávová lžička
Smetana zakysaná 14% 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Fusilli - tříbarevné 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme v misce vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a máme francouzskou zálivku.
  2. Ve velkém množství vroucí osolené vody uvaříme 10 minut těstoviny, které propláchneme a necháme okapat. Přendáme je do mísy a vmícháme do nich lžíci francouzské zálivky, dáme stranou vychladnout.
  3. Smícháme v misce omáčku pesto, majonézu, kysanou smetanu, sůl a pepř.
  4. Na proužky nakrájíme kuřecí maso, celer nakrájíme na plátky a hroznové víno překrojíme na půlky a odstraníme pecky. Pár kuliček si schováme na ozdobu. Na tenké proužky nakrájíme mrkev.
  5. Kuřecí maso, celer, mrkev, hroznové víno a směs v majonéze přidáme do těstovin a promícháme.
  6. Těstovinovou směs dáme na dva talíře, ozdobíme kuličkami vína a podáváme.