Rýžový pikantní salát

Ingredience


Arašídy 90 g
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibulka jarní 6 ks
Fazolové klíčky 125 g
Kompot ananasový 425 g
Máslo arašídové 2 polévková lžíce
Med včelí 2 kávová lžička
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 1 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Ředkvička 125 g
Rýže neloupaná (Natural) 300 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme rýži a zalijeme vodou, pod pokličkou vaříme 30 minut. Nasekáme jarní cibulky, červenou papriku zbavíme semínek a nasekáme, na plátky nakrájíme ředkvičky.
  2. Do misky dáme arašídové máslo, světlou sójovou omáčku, podzemnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, česnekovou sůl, pepř a šleháme, až se vše spojí.
  3. Rýži necháme okapat a dáme do zapékací mísy. Zálivku prohřejeme a vmícháme ji do rýže. Do směsi vmícháme konzervované kousky ananasu, jarní cibulky, fazolové klíčky, papriku a arašídy.
  4. Hroký rýžový salát přemístíme na servírovací mísu a obložíme plátky ředkviček.
  5. Ihned podáváme.