Rýžový pikantní salát
Ingredience
Arašídy |
90 g |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibulka jarní |
6 ks |
Fazolové klíčky |
125 g |
Kompot ananasový |
425 g |
Máslo arašídové |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
2 kávová lžička |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Ředkvička |
125 g |
Rýže neloupaná (Natural) |
300 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce dáme rýži a zalijeme vodou, pod pokličkou vaříme 30 minut. Nasekáme jarní cibulky, červenou papriku zbavíme semínek a nasekáme, na plátky nakrájíme ředkvičky.
- Do misky dáme arašídové máslo, světlou sójovou omáčku, podzemnicový olej, vinný ocet, mleté chilli, med, česnekovou sůl, pepř a šleháme, až se vše spojí.
- Rýži necháme okapat a dáme do zapékací mísy. Zálivku prohřejeme a vmícháme ji do rýže. Do směsi vmícháme konzervované kousky ananasu, jarní cibulky, fazolové klíčky, papriku a arašídy.
- Hroký rýžový salát přemístíme na servírovací mísu a obložíme plátky ředkviček.
- Ihned podáváme.