Salát paprikový pestrobarevný
Ingredience
Ančovičky konzervované |
50 g |
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olivy černé |
25 g |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika žlutá |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na klínky nakrájíme cibuli, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, papriky, cukety a rozetřený česnek a smažíme 20 minut.
- Přidáme ančovičky, ocet, sůl, pepř a rozpůlené a vypeckované olivy a vše promícháme a necháme vychladnout.
- Na talíře upravíme směs a posypeme bazalkou.