Salát paprikový pestrobarevný

Ingredience


Ančovičky konzervované 50 g
Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olivy černé 25 g
Paprika červená 2 ks
Paprika žlutá 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na klínky nakrájíme cibuli, papriky zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, papriky, cukety a rozetřený česnek a smažíme 20 minut.
  2. Přidáme ančovičky, ocet, sůl, pepř a rozpůlené a vypeckované olivy a vše promícháme a necháme vychladnout.
  3. Na talíře upravíme směs a posypeme bazalkou.