Sedmihradský tokáň

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 500 g
Majoránka 3 g
Majoránka čerstvá 20 g
Paprika zelená 200 g
Pepř černý mletý 5 g
Protlak rajčatový 30 ml
Rajčata 200 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 8 g
Víno bílé 2 dl
Voda pitná 5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Na tuku potom osmažíme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, trochu podlijeme vínem, přidáme protlak a koření. Krátce povaříme a přidáme hovězí maso nakrájené na nudličky. Opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a zakryté dusíme 30 minut. Když je maso skoro hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka. Přilijeme zbytek vína, osolíme a povaříme odkryté, aby se tekutina zredukovala a šťáva zhoustla. Podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky.