Sedmihradský tokáň
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Majoránka |
3 g |
Majoránka čerstvá |
20 g |
Paprika zelená |
200 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Protlak rajčatový |
30 ml |
Rajčata |
200 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
8 g |
Víno bílé |
2 dl |
Voda pitná |
5 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Na tuku potom osmažíme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, trochu podlijeme vínem, přidáme protlak a koření. Krátce povaříme a přidáme hovězí maso nakrájené na nudličky. Opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a zakryté dusíme 30 minut. Když je maso skoro hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka. Přilijeme zbytek vína, osolíme a povaříme odkryté, aby se tekutina zredukovala a šťáva zhoustla. Podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky.