Guláš s kysaným zelím
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Kmín drcený |
5 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Rýže loupaná |
70 g |
Sůl |
9 g |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
2 dl |
Zelí kysané |
250 g |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, posypeme paprikou a kmínem, krátce orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek a na kostky nakrájené maso, osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a zvolna zakryté dusíme a podle potřeby podléváme.
- Když je maso poloměkké, přidáme kysané zelí, pokryjeme vodou a dusíme 10 minut, vmícháme rýži a dusíme dalších 10 minut. Odstavíme, osolíme a vmícháme zakysanou smetanu.