Guláš s kysaným zelím

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí maso zadní 500 g
Kmín drcený 5 g
Paprika mletá sladká 20 g
Rýže loupaná 70 g
Sůl 9 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 2 dl
Zelí kysané 250 g
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, posypeme paprikou a kmínem, krátce orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek a na kostky nakrájené maso, osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a zvolna zakryté dusíme a podle potřeby podléváme.
  2. Když je maso poloměkké, přidáme kysané zelí, pokryjeme vodou a dusíme 10 minut, vmícháme rýži a dusíme dalších 10 minut. Odstavíme, osolíme a vmícháme zakysanou smetanu.