Brambory zapečené s klobásou a zelím

Ingredience


Brambory 1200 g
Cibule 80 g
Klobása Dunajská 300 g
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 200 ml
Pepř černý mletý 3 g
Strouhanka 30 g
Sůl 10 g
Sýr Eidam uzený 45% 300 g
Tuk 20 g
Vejce slepičí 6 ks
Zelí kysané 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené brambory nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka, uzený sýr nastrouháme, kysané zelí scedíme a necháme okapat, cibuli pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
  2. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vložíme do něj třetinu brambor, kousek másla, polovinu koleček klobásy, cibule, zasypeme polovinou sýra, přidáme zelí a položíme další třetinu brambor, zbylou klobásu, cibuli, sýr, zelí a zakryjeme poslední třetinou brambor. V hrnku rozkvedláme vejce a celý pokrm zalijeme. Osolíme, opepříme, polijeme mlékem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi půl hodiny, pokrm naporcujeme a ihned ještě horký podáváme.