Brambory zapečené s klobásou a zelím
Ingredience
Brambory |
1200 g |
Cibule |
80 g |
Klobása Dunajská |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Eidam uzený 45% |
300 g |
Tuk |
20 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Zelí kysané |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vařené brambory nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka, uzený sýr nastrouháme, kysané zelí scedíme a necháme okapat, cibuli pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
- Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vložíme do něj třetinu brambor, kousek másla, polovinu koleček klobásy, cibule, zasypeme polovinou sýra, přidáme zelí a položíme další třetinu brambor, zbylou klobásu, cibuli, sýr, zelí a zakryjeme poslední třetinou brambor. V hrnku rozkvedláme vejce a celý pokrm zalijeme. Osolíme, opepříme, polijeme mlékem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi půl hodiny, pokrm naporcujeme a ihned ještě horký podáváme.