Banánová bábovka

Ingredience


Banány 2 ks
Cukr moučkový 30 g
Cukr třtinový 30 g
Cukr vanilka 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 13 g
Mléko kysané acidofilo 1% 3 dl
Mouka žitná bílá 400 g
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Olej z vlašských ořechů 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Banány oloupeme, nakrájíme, dáme do mixéru a rozmixujeme. Přeložíme je do misky, rozklepneme celé vejce, metličkou rozšleháme, vysypeme vanilkový cukr, vylijeme mléko, olej, přisypeme mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, dobře promícháme a těsto vylijeme do bábovkové formy, kterou vymažeme slunečnicovým olejem a posypeme hrubou moukou. Formu dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut. Špejlí zapíchneme do bábovky a když na ní nezůstane těsto, je bábovka upečená.
  2. Dozlatova upečenou bábovku vyndáme z trouby, vyklopíme, necháme vychladnout a následovně ji nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a posypeme moučkovým cukrem.