Banánová bábovka
Ingredience
Banány |
2 ks |
Cukr moučkový |
30 g |
Cukr třtinový |
30 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
13 g |
Mléko kysané acidofilo 1% |
3 dl |
Mouka žitná bílá |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Mouka pšeničná hrubá |
40 g |
Olej z vlašských ořechů |
1 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Banány oloupeme, nakrájíme, dáme do mixéru a rozmixujeme. Přeložíme je do misky, rozklepneme celé vejce, metličkou rozšleháme, vysypeme vanilkový cukr, vylijeme mléko, olej, přisypeme mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, dobře promícháme a těsto vylijeme do bábovkové formy, kterou vymažeme slunečnicovým olejem a posypeme hrubou moukou. Formu dáme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 40 minut. Špejlí zapíchneme do bábovky a když na ní nezůstane těsto, je bábovka upečená.
- Dozlatova upečenou bábovku vyndáme z trouby, vyklopíme, necháme vychladnout a následovně ji nakrájíme na porce, které pokládáme na talíře a posypeme moučkovým cukrem.