Provensálské žampionové špízy
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Olej olivový |
6 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Provensálské koření |
0.5 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
8 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky. Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rajčátka omyjeme.
- V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl.
- Zeleninu a žampiony střídavě napichujeme na jehly nebo na špejle. Špízy potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na plech a v troubě pod rozehřátým grilem opékáme 10-15 minut. Během grilování špízy potíráme olejem a často je obracíme.
- Můžeme podávat s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo s čerstvým pečivem.