Provensálské žampionové špízy

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Olej olivový 6 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Provensálské koření 0.5 kávová lžička
Rajčata Cherry 8 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné žampiony rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky. Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rajčátka omyjeme.
  2. V misce smícháme olej, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl.
  3. Zeleninu a žampiony střídavě napichujeme na jehly nebo na špejle. Špízy potřeme připraveným ochuceným olejem, rozložíme na plech a v troubě pod rozehřátým grilem opékáme 10-15 minut. Během grilování špízy potíráme olejem a často je obracíme.
  4. Můžeme podávat s vařenými bramborami, dušenou rýží nebo s čerstvým pečivem.