Žampiony s fazolkami

Ingredience


Fazolové lusky zelené 150 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Vegeta 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Vývar zeleninový 200 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté fazolky chvíli povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
  2. Žampiony spaříme vroucí vodou a oloupeme.
  3. Do kastrolu na rozpálený olej vložíme fazolky i žampiony, promícháme a zalijeme polovinou vývaru. Osolíme, okořeníme a krátce povaříme.
  4. Nakonec pokrm zahustíme škrobovou moučkou, znovu krátce povaříme a podáváme.
  5. Na talířích každou porci zalijeme trochou zbylého vývaru.