Žampiony s fazolkami
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
150 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vegeta |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Vývar zeleninový |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěné a omyté fazolky chvíli povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- Žampiony spaříme vroucí vodou a oloupeme.
- Do kastrolu na rozpálený olej vložíme fazolky i žampiony, promícháme a zalijeme polovinou vývaru. Osolíme, okořeníme a krátce povaříme.
- Nakonec pokrm zahustíme škrobovou moučkou, znovu krátce povaříme a podáváme.
- Na talířích každou porci zalijeme trochou zbylého vývaru.