Zapečené brambory s cibulí na víně

Ingredience


Brambory 1200 g
Cibule 300 g
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 20 g
Sůl 10 g
Sýr Eidam uzený 45% 200 g
Víno bílé 100 ml
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, uzený sýr nastrouháme.
  2. Pekáček vymažeme sádlem, vyskládáme do něj brambory, osolíme, opepříme, posypeme cibulí a polovinou sýru, zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbylým sýrem, navrch položíme hoblinky másla a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi půl hodiny.
  3. Upečené brambory rozdělíme na talíře a podáváme teplé.