Zapečené brambory s cibulí na víně
Ingredience
Brambory |
1200 g |
Cibule |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
20 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Eidam uzený 45% |
200 g |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, uzený sýr nastrouháme.
- Pekáček vymažeme sádlem, vyskládáme do něj brambory, osolíme, opepříme, posypeme cibulí a polovinou sýru, zalijeme vínem a vývarem, posypeme zbylým sýrem, navrch položíme hoblinky másla a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna asi půl hodiny.
- Upečené brambory rozdělíme na talíře a podáváme teplé.