Fusilli s houbami, rajčaty a cuketou
Ingredience
Cuketa |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
100 g |
Těstoviny Fusilli |
300 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
3 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky. Omytou cuketu podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky.
- Očištěné žampiony nakrájíme na plátky nebo na kousky, vsypeme do kastrůlku na 1 lžíci rozehřátého másla a chvíli podusíme.
- V míse promícháme uvařené těstoviny, rajčata, houby a cuketu. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě chvíli zapékáme. Potom pokrm zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.