Fusilli s houbami, rajčaty a cuketou

Ingredience


Cuketa 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 100 g
Těstoviny Fusilli 300 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 3 l
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na dílky. Omytou cuketu podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky nebo na kousky, vsypeme do kastrůlku na 1 lžíci rozehřátého másla a chvíli podusíme.
  3. V míse promícháme uvařené těstoviny, rajčata, houby a cuketu. Podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě chvíli zapékáme. Potom pokrm zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme dozlatova.