Zabijačkový bůček

Ingredience


Česnek 10 g
Cibule 300 g
Hovězí vývar základní 500 ml
Majoránka 1 g
Nové koření mleté 0.5 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 40 g
Tuk 50 g
Vepřový bok 1000 g
Vepřový mozek 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na menší kousky.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku.
  3. Do základu přidáme maso, osolíme je, opepříme, přidáme mleté nové koření, majoránku a podusíme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme třený česnek a dusíme pod poklicí téměř doměkka.
  4. Potom k masu přidáme odblaněný, opláchnutý a na malé kousky nakrájený vepřový mozek a spolu s masem krátce podusíme.
  5. Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme, dokořeníme a krátce podusíme.