Zabijačkový bůček
Ingredience
Česnek |
10 g |
Cibule |
300 g |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Majoránka |
1 g |
Nové koření mleté |
0.5 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
40 g |
Tuk |
50 g |
Vepřový bok |
1000 g |
Vepřový mozek |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na menší kousky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku.
- Do základu přidáme maso, osolíme je, opepříme, přidáme mleté nové koření, majoránku a podusíme. Podlijeme teplým vývarem, přidáme třený česnek a dusíme pod poklicí téměř doměkka.
- Potom k masu přidáme odblaněný, opláchnutý a na malé kousky nakrájený vepřový mozek a spolu s masem krátce podusíme.
- Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme, dokořeníme a krátce podusíme.