Kapr na smetaně
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Kapary |
20 g |
Kapr obecný |
800 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Paprika mletá pálivá |
3 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
250 ml |
Sůl |
8 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
60 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do pekáčku, podlijeme polovinou smetany a posypeme mletou paprikou. Přidáme máslo, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.
- Porce kapra vyjmeme, přilijeme zbytek smetany, vmícháme žloutky, kapary, necháme zhoustnout a dochutíme solí a pepřem.
- Porce kapra upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.