Kapr na smetaně

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Citronová šťáva 20 ml
Kapary 20 g
Kapr obecný 800 g
Máslo čerstvé 60 g
Paprika mletá pálivá 3 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Smetana 16% (pochoutková) 250 ml
Sůl 8 g
Sýr Ementál (Primátor) 60 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do pekáčku, podlijeme polovinou smetany a posypeme mletou paprikou. Přidáme máslo, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.
  2. Porce kapra vyjmeme, přilijeme zbytek smetany, vmícháme žloutky, kapary, necháme zhoustnout a dochutíme solí a pepřem.
  3. Porce kapra upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.