Zapečená omeleta se sušenými rajčaty a kukuřicí

Ingredience


Brambory 225 g
Kukuřice 3 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvaříme brambory, oloupeme je a nakrájíme na silnější plátky. Vezmeme pánev se silnějším dnem a rukojetí, které nevadí žár. Rozehřejeme v ní olej, přidáme brambory a restujeme 2-3 minuty. Když brambory začnou zlátnout, oheň zmírníme, přidáme 3 lžíce nakládané kukuřice a nadrobno nakrájená sušená rajčata. Na mírném ohni hřejeme další 1-2 minuty.
  2. V misce zlehka našleháme osolená a opepřená vejce, do kterých přidáme nasekanou zelenou petrželku. Vaječnou směs nalijeme na pánev se zeleninou. Na mírném ohni pečeme 3-4 minuty, dokud omeleta zespoda nezhnědne.
  3. Pánev s omeletou ještě na 2 minuty přemístíme pod rozehřátý gril. Necháme trochu zchladnout, rozdělíme na čtyři porce a podáváme se salátem.