Makarony s rajčaty a česnekem
Ingredience
Bazalka |
1 kávová lžička |
Česnek |
4 stroužek |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Špagety, Makarony |
200 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
- Omytá rajčata nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném oleji krátce podusíme. Vmícháme nasekaný nebo rozetřený česnek, čerstvou nebo sušenou bazalku, sůl a uvařené makarony.
- Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě a ihned podáváme.