Makarony s rajčaty a česnekem

Ingredience


Bazalka 1 kávová lžička
Česnek 4 stroužek
Máslo čerstvé 20 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Špagety, Makarony 200 g
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
  2. Omytá rajčata nakrájíme na kousky a v pánvi na rozpáleném oleji krátce podusíme. Vmícháme nasekaný nebo rozetřený česnek, čerstvou nebo sušenou bazalku, sůl a uvařené makarony.
  3. Směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
  4. Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě a ihned podáváme.