Dušené kuře musallam

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Cibule 3 ks
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Jogurt bílý 250 g
Kardamom 1 kávová lžička
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín drcený 2 kávová lžička
Kuře 1200 g
Mák mletý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 150 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Skořice mletá 0.25 kávová lžička
Sůl 2 špetka
Vývar drůbeží 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře očistíme. Utřeme česnek s mákem, vším kořením a trochou vývaru. Touto pastou potřeme maso zevnitř i zvenku a ochutíme solí. Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Poté ji vyjmeme a do tuku vložíme kuře.
  2. Smažíme a průběžně obracíme. Zalijeme rozšlehaným jogurtem smíchaným s restovanou cibulkou. Zakryté chvíli podusíme, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě dopečeme doměkka.