Dušené kuře musallam
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
3 ks |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Jogurt bílý |
250 g |
Kardamom |
1 kávová lžička |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
2 kávová lžička |
Kuře |
1200 g |
Mák mletý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Skořice mletá |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
2 špetka |
Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře očistíme. Utřeme česnek s mákem, vším kořením a trochou vývaru. Touto pastou potřeme maso zevnitř i zvenku a ochutíme solí. Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Poté ji vyjmeme a do tuku vložíme kuře.
- Smažíme a průběžně obracíme. Zalijeme rozšlehaným jogurtem smíchaným s restovanou cibulkou. Zakryté chvíli podusíme, podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě dopečeme doměkka.