Párečky v peřince

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 1 ks
Majoránka 1 špetka
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka polohrubá 500 g
Párky jemné 10 ks
Sádlo škvařené 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku, sůl, vejce a kvásek promícháme. Přidáme polovinu sádla, česnek a koření a vypracujeme těsto. 2 hodiny necháme kynout.
  2. Poté těsto rozdělíme na poloviny.
  3. První rozložíme do vymazaného plechu, poklademe párečky a přikryjeme peřinou z druhé poloviny těsta.
  4. Zbytkem sádla polijeme a necháme odpočinout a poté upečeme.