Pečené kuřátko z lakhnaú

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 1 ks
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Garam masala 1 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Kuře 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Rajčata 6 ks
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
Chilli koření mleté 3 kávová lžička
Hřebíček 1.5 kávová lžička
Kardamom 3 kávová lžička
Kmín celý 3 kávová lžička
Koriandr celý 6 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.75 kávová lžička
Skořice celá 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře očistíme, naporcujeme a zbavíme kůže. Spolu s drůbky dáme kůži vařit do osolené vody. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s kořením, cukrem, osolíme a vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran. Necháme cca 30 minut odpočinout.
  2. Mezitím oloupeme rajčata a pokrájíme je na kousky. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme maso i rajčata a zprudka restujeme, podléváme vývarem z kůže. Poté dáme péct do rozehřáté trouby. V průběhu pečení několikrát obrátíme a podlijeme. Do vypečné šťávy nakonec vmícháme rozemletou vařenou kůži s drůbky.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.