Pečené kuřátko z lakhnaú
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Kuře |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
3 kávová lžička |
Hřebíček |
1.5 kávová lžička |
Kardamom |
3 kávová lžička |
Kmín celý |
3 kávová lžička |
Koriandr celý |
6 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.75 kávová lžička |
Skořice celá |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře očistíme, naporcujeme a zbavíme kůže. Spolu s drůbky dáme kůži vařit do osolené vody. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s kořením, cukrem, osolíme a vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran. Necháme cca 30 minut odpočinout.
- Mezitím oloupeme rajčata a pokrájíme je na kousky. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme maso i rajčata a zprudka restujeme, podléváme vývarem z kůže. Poté dáme péct do rozehřáté trouby. V průběhu pečení několikrát obrátíme a podlijeme. Do vypečné šťávy nakonec vmícháme rozemletou vařenou kůži s drůbky.
- Horké koření [39441]:
- koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.