Esterházyho roštěnky
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
500 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Sůl |
8 g |
Zakysaná smetana |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky z roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
- Do výpeku dáme cibuli nakrájenou nadrobno a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Opečeme, posypeme paprikou, podlijeme trochou vody a necháme dusit 10 minut.
- Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky a krátce povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dosolíme.
- Plátky masa podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobené snítkou petržele.