Esterházyho roštěnky

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 500 g
Máslo čerstvé 30 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 1 dl
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kořen 100 g
Petržel kudrnka 50 g
Sůl 8 g
Zakysaná smetana 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky z roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
  2. Do výpeku dáme cibuli nakrájenou nadrobno a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Opečeme, posypeme paprikou, podlijeme trochou vody a necháme dusit 10 minut.
  3. Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky a krátce povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dosolíme.
  4. Plátky masa podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobené snítkou petržele.