Kuře paní Núrdžahán

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Hrášek 100 g
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 100 g
Paprika zelená 2 ks
Smetana zakysaná 15% 200 ml
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuře očistíme, podusíme, vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Papriku nasekáme nadrobno a společně s hráškem vložíme do rozpáleného másla. Ochutíme solí, kořením, přidáme maso, mírně podlijeme a za stálého míchání zvolna dusíme.
  2. Když je maso téměř měkké, zalijeme vínem. Žloutky rozšleháme ve smetaně, směsí přelijeme kuře a ve vyhřáté troubě necháme cca 15 minut zapéct.