Kuře paní Núrdžahán
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Hrášek |
100 g |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Paprika zelená |
2 ks |
Smetana zakysaná 15% |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře očistíme, podusíme, vykostíme a maso nakrájíme na kousky. Papriku nasekáme nadrobno a společně s hráškem vložíme do rozpáleného másla. Ochutíme solí, kořením, přidáme maso, mírně podlijeme a za stálého míchání zvolna dusíme.
- Když je maso téměř měkké, zalijeme vínem. Žloutky rozšleháme ve smetaně, směsí přelijeme kuře a ve vyhřáté troubě necháme cca 15 minut zapéct.