Dušené kuře Malika Káfúra
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
4 ks |
Cukr moučkový |
1 špetka |
Kuře |
1200 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře očistíme, naporcujeme, nakrájíme na kousky a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme. Maso vyjmeme a na oleji osmahneme dozlatova jemně nasekanou cibuli.
- Přidáme všechno koření, cukr, osolíme a podlijeme vodou. Přivedeme k varu, vložíme zpět maso a dusíme doměkka.
- Hotové kuře posypeme nadrobno nasekanými vařenými vajíčky.