Kuřecí bábovka a rýží
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Feferony |
2 ks |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Rýže loupaná |
189.4 g |
Sůl |
1 špetka |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuře očistíme, naporcujeme, osolíme a na rozpáleném másle orestujeme s nasekanými feferonkami, cibulí a worcesterskou omáčkou. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Poté maso vykostíme a umeleme.
- Na zbylé šťávě udusíme osolenou rýži. Když je téměř hotová, vsypeme jí polovinu do vymaštěné bábovkové formy. Vložíme maso a na něj dáme zbytek rýže. Zlehka upěchujeme a v mírně vyhřáté troubě chvíli zapečeme.
- Hotovou bábovku vyklopíme na vyhřátý podnos, poprášíme muškátovým oříškem a doplníme zeleninou.