Tagliatelle po arabsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Kapary |
2 kávová lžička |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kukuřice |
300 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
40 g |
Tagliatelle |
400 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vroucí vodě vaříme podle návodu na obalu tagliatelle, asi 2 minuty před dovařením přidáme rozmrazenou kukuřici. Najemno nasekáme pažitku. Poté scedíme a těstoviny s kukuřicí a odložíme do mísy, udržujeme v teple.
- Do mixéru dáme rajčatový protlak, kečup, česnek, kapary, olivový olej a rozmixujeme na pyré. Osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Chilli papričku omyjeme, očistíme, zbavíme semen, najemno nasekáme a smícháme s bazalkovým pestem. Ementál najemno nastrouháme.
- Těstoviny s kukuřicí smícháme s pestem, najemno nasekanou pažitkou a promícháme. Tagliatelle servírujeme na připravené talíře a zdobíme nastrouhaným ementálem.