Tagliatelle po arabsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Kapary 2 kávová lžička
Kečup 1 polévková lžíce
Kukuřice 300 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 30 g
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 40 g
Tagliatelle 400 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vroucí vodě vaříme podle návodu na obalu tagliatelle, asi 2 minuty před dovařením přidáme rozmrazenou kukuřici. Najemno nasekáme pažitku. Poté scedíme a těstoviny s kukuřicí a odložíme do mísy, udržujeme v teple.
  2. Do mixéru dáme rajčatový protlak, kečup, česnek, kapary, olivový olej a rozmixujeme na pyré. Osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Chilli papričku omyjeme, očistíme, zbavíme semen, najemno nasekáme a smícháme s bazalkovým pestem. Ementál najemno nastrouháme.
  3. Těstoviny s kukuřicí smícháme s pestem, najemno nasekanou pažitkou a promícháme. Tagliatelle servírujeme na připravené talíře a zdobíme nastrouhaným ementálem.