Penne s cuketou a žampiony

Ingredience


Cuketa 2 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 100 g
Těstoviny Penne 250 g
Víno bílé 125 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě vaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
  2. Cukety omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka a ve vroucí osolené vodě blanšírujeme asi 5 minut. Pak je scedíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Čedar nastrouháme.
  3. Na větší pánvi rozpálíme máslo a cukety se žampiony na něm podusíme. Osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme smetanu a bílé víno a za stálého míchání na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem.
  4. Penne promícháme s omáčkou a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou a nastrouhaným čedarem.