Penne s cuketou a žampiony
Ingredience
Cuketa |
2 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
100 g |
Těstoviny Penne |
250 g |
Víno bílé |
125 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě vaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple.
- Cukety omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka a ve vroucí osolené vodě blanšírujeme asi 5 minut. Pak je scedíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Čedar nastrouháme.
- Na větší pánvi rozpálíme máslo a cukety se žampiony na něm podusíme. Osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme smetanu a bílé víno a za stálého míchání na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Nakonec dochutíme muškátovým oříškem.
- Penne promícháme s omáčkou a servírujeme na připravené talíře. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou a nastrouhaným čedarem.