Penne s květákovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Květák |
500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pažitka |
1 ks |
Penne rigate |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Čedar |
100 g |
Sýr Čedar - tavený |
50 g |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.
- Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Stonky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a květák v něm asi 5 minut povaříme. Poté květák scedíme, vývar zachytíme a odložíme stranou.
- Cibuli oloupeme, očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli s růžičkami květáku na něm osmahneme. Pak vše podlijeme zeleninovým vývarem a 10 minut povaříme.
- Květák v zeleninovém vývaru pomocí ručního mixéru rozmixujeme na pyré, přimícháme tavený sýr, najemno nastrouhaný čedar a najemno nasekanou pažitku. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
- Penne servírujeme na připravené talíře a přelijeme květákovou omáčkou.