Penne s květákovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Květák 500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pažitka 1 ks
Penne rigate 400 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Čedar 100 g
Sýr Čedar - tavený 50 g
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.
  2. Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na menší růžičky. Stonky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a květák v něm asi 5 minut povaříme. Poté květák scedíme, vývar zachytíme a odložíme stranou.
  3. Cibuli oloupeme, očistíme a najemno nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli s růžičkami květáku na něm osmahneme. Pak vše podlijeme zeleninovým vývarem a 10 minut povaříme.
  4. Květák v zeleninovém vývaru pomocí ručního mixéru rozmixujeme na pyré, přimícháme tavený sýr, najemno nastrouhaný čedar a najemno nasekanou pažitku. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.
  5. Penne servírujeme na připravené talíře a přelijeme květákovou omáčkou.