Farfalle s koláčky s pecorinem a bůčkem
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hladká |
225 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
75 g |
Těstoviny Farfalle |
400 g |
Vepřový bok |
100 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslem vymažeme pekáč a pečeme v něm vepřový bok, dokud není bůček hotový. Necháme vychladnout a pokrájíme.
- Nasypeme do misky sůl a mouku se špetkou kypřícího prášku a promícháme. Přidáme máslo a utřeme s moukou. Když je těsto uhnětené, přidáme bůček, třetinu nastrouhaného sýra a smícháme dohromady rajčatový protlak, mléko, worcesterskou omáčku a vše promícháme a vytvoříme těsto.
- Vyválíme těsto do placky, polijeme mlékem a rozkrájíme na 8 trojúhelníčků, které posypeme zbývajícím sýrem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 200 stupních.
- Těstoviny farfalle uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou a olejem 10 minut, poté scedíme a přendáme na servírovací táč. Navrch dáme koláčky s bůčkem a pecorinem.
- Podáváme teplé.