Farfalle s koláčky s pecorinem a bůčkem

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká 225 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 75 g
Těstoviny Farfalle 400 g
Vepřový bok 100 g
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslem vymažeme pekáč a pečeme v něm vepřový bok, dokud není bůček hotový. Necháme vychladnout a pokrájíme.
  2. Nasypeme do misky sůl a mouku se špetkou kypřícího prášku a promícháme. Přidáme máslo a utřeme s moukou. Když je těsto uhnětené, přidáme bůček, třetinu nastrouhaného sýra a smícháme dohromady rajčatový protlak, mléko, worcesterskou omáčku a vše promícháme a vytvoříme těsto.
  3. Vyválíme těsto do placky, polijeme mlékem a rozkrájíme na 8 trojúhelníčků, které posypeme zbývajícím sýrem. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut při 200 stupních.
  4. Těstoviny farfalle uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou a olejem 10 minut, poté scedíme a přendáme na servírovací táč. Navrch dáme koláčky s bůčkem a pecorinem.
  5. Podáváme teplé.