Těstovinový nákyp se zeleninou a parmskou šunkou

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Chřest zelený 150 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 200 g
Sůl 2 kávová lžička
Šunka parmská 150 g
Sýr Ementál (Primátor) 130 g
Těstoviny Penne 200 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.
  2. Chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odřízneme. Řapíkatý celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Parmskou šunku nakrájíme na proužky. Cherry rajčátka omyjeme, očistíme a překrojíme na poloviny.
  3. Očištěný chřest a celer necháme 3 minuty blanšírovat ve vroucí osolené vodě, poté je scedíme a necháme okapat.
  4. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme. Penne smícháme s celerem, šunkou, chřestem a cherry rajčátky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a promícháme. Směsí naplníme zapékací mísu, povrch posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut.
  5. Po upečení ihned servírujeme.