Těstovinový nákyp se zeleninou a parmskou šunkou
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Chřest zelený |
150 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Šunka parmská |
150 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
130 g |
Těstoviny Penne |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu penne, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.
- Chřest omyjeme, očistíme, spodní dřevnatou část odřízneme. Řapíkatý celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Parmskou šunku nakrájíme na proužky. Cherry rajčátka omyjeme, očistíme a překrojíme na poloviny.
- Očištěný chřest a celer necháme 3 minuty blanšírovat ve vroucí osolené vodě, poté je scedíme a necháme okapat.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme. Penne smícháme s celerem, šunkou, chřestem a cherry rajčátky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a promícháme. Směsí naplníme zapékací mísu, povrch posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do trouby. Pečeme asi 30 minut.
- Po upečení ihned servírujeme.