Sýrové makarony

Ingredience


Hořčice 1 polévková lžíce
Omáčka bešamelová 6 dl
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Sezam - semena 2 polévková lžíce
Špagety, Makarony 225 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 125 g
Sýr Eidam cihla 40% 125 g
Sýr Niva (Rokfór) 60 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Bešamelovou omáčku přelijeme do misky, zakryjeme víčkem a dáme stranou.
  2. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a vaříme v ní 10 minut makarony, poté je necháme okapat a dáme do ohnivzdorné misky.
  3. Smícháme nastrouhaný čedar, ušlehané vejce, pažitku, hořčici, bešamelovou omáčku, sůl, pepř a rozetřeme směs na makarony. Navrch přidáme vrstvu pokrájených rajčat, posypeme plísňovým sýrem, cihlou a slunečnicovými semínky.
  4. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních.
  5. Ozdobíme pažitkou a podáváme.