Sýrové makarony
Ingredience
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Omáčka bešamelová |
6 dl |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Sezam - semena |
2 polévková lžíce |
Špagety, Makarony |
225 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
125 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
125 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
60 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Bešamelovou omáčku přelijeme do misky, zakryjeme víčkem a dáme stranou.
- Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu a vaříme v ní 10 minut makarony, poté je necháme okapat a dáme do ohnivzdorné misky.
- Smícháme nastrouhaný čedar, ušlehané vejce, pažitku, hořčici, bešamelovou omáčku, sůl, pepř a rozetřeme směs na makarony. Navrch přidáme vrstvu pokrájených rajčat, posypeme plísňovým sýrem, cihlou a slunečnicovými semínky.
- Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 stupních.
- Ozdobíme pažitkou a podáváme.