Dýňové rizoto s ementálem

Ingredience


Cibulka jarní 6 ks
Dýně 250 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dlouhozrnná 250 g
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 50 g
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci ohřejeme zeleninový vývar a chvíli ho na mírném ohni povaříme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Dýni očistíme, oloupeme a dužinu nastrouháme.
  2. V hrnci rozpálíme olej a jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme nastrouhanou dýni a dusíme 5 minut. Okořením muškátovým oříškem a přimícháme rýži. Mícháme, dokud se rýže nenasaje tukem.
  3. Za stálého míchání přiléváme do hrnce k rýži a dýni horký zeleninový vývar, tekutinu vždy necháme nasáknout do rýže a pak přilijeme zase trochu vývaru. Takto pracujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar.
  4. Nakonec vše osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným ementálem.
  5. Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.