Dýňové rizoto s ementálem
Ingredience
Cibulka jarní |
6 ks |
Dýně |
250 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dlouhozrnná |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
50 g |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci ohřejeme zeleninový vývar a chvíli ho na mírném ohni povaříme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Dýni očistíme, oloupeme a dužinu nastrouháme.
- V hrnci rozpálíme olej a jarní cibulku na něm osmahneme. Přidáme nastrouhanou dýni a dusíme 5 minut. Okořením muškátovým oříškem a přimícháme rýži. Mícháme, dokud se rýže nenasaje tukem.
- Za stálého míchání přiléváme do hrnce k rýži a dýni horký zeleninový vývar, tekutinu vždy necháme nasáknout do rýže a pak přilijeme zase trochu vývaru. Takto pracujeme, dokud nespotřebujeme všechen vývar.
- Nakonec vše osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným ementálem.
- Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.