Succotash s červenými fazolemi

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule červená 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Fazole červené sterilované 400 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 400 g
Husí sádlo 2 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
  2. Na velké pánvi rozpálíme husí sádlo a zeleninu na něm podusíme.
  3. Brambory očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme k zelenině a zalijeme 250 ml vody, na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
  4. Fazole scedíme, také přimícháme k zelenině a vaříme dalších 15 minut. Nakonec přimícháme okapaný hrášek, na polovinu překrojená rajčata z konzervy, špetku cukru, osolíme, opepříme a promícháme.
  5. Ihned poté servírujeme a podáváme jako přílohu.