Succotash s červenými fazolemi
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule červená |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g |
Husí sádlo |
2 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Papriku omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky.
- Na velké pánvi rozpálíme husí sádlo a zeleninu na něm podusíme.
- Brambory očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme k zelenině a zalijeme 250 ml vody, na mírném ohni vaříme asi 15 minut.
- Fazole scedíme, také přimícháme k zelenině a vaříme dalších 15 minut. Nakonec přimícháme okapaný hrášek, na polovinu překrojená rajčata z konzervy, špetku cukru, osolíme, opepříme a promícháme.
- Ihned poté servírujeme a podáváme jako přílohu.