Sardinská celerová polévka
Ingredience
Celer řapíkatý |
0.5 kg |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí kližka |
500 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, na kostičky mrkev.
- Maso nakrájíme na malé kousky a vše osmahneme na olivovém oleji.
- Zředíme rajčatový protlak s vodou, podlijeme maso a dusíme.Přidáme nakrájený celer a dusíme.
- Přilijeme 1,5l horké vody, osolíme, přidáme papriku a vaříme 20 minut.