Hustá zeleninová polévka s hovězím masem

Ingredience


Houby Shitake sušené 15 g
Hovězí maso zadní 90 g
Červená pasta ze sojových bobů 75 g
Česnek 2.8 g
Olej sezamový 4 ml
Omáčka sojová světlá 9 ml
Paprika červená 20 g
Paprika mletá sladká 2.2 g
Paprika zelená 15 g
Pepř černý mletý 0.3 g
Pórek 24.5 g
Sezam - semena 0.5 g
Sýr sójový - Tofu 2502 g
Voda pitná 700 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Houby namočíme na jednu hodinu do vody. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na čtverečky - 2,5cm. Namočené houby osušíme, odřízneme jim nožičky a nakrájíme je na proužky 4cm dlouhé a 0,5cm široké. Sýr Tofu narájíme na 3cm dlouhé a 2cm široké proužky. Kousky masa smícháme s proužky hub a kořenící omáčkou. Pórek a papriky nakrájíme na proužky 2cm x0,2cm diagonálně.
  2. V předehřátém hrnci orestujeme kousky masa a hub, potom přilijeme do hrnce vodu, kterou jsme proplachovali rýži. Ve vodní lázni na prudkém ohni rozmícháme pastu ze sójových bobů do úplného rozpuštění. Když začne pasta vřít, oheň zmírníme na střední a pastu vaříme ještě dalších 10 minut. Do zcela rozpuštěné pasty vmícháme po 10 minutách vaření kousky sýra Tofu, mletou červenou pariku a kosky pórku. Směs vaříme další 2 minuty. Potom přidáme kousky červené a zelené papriky a vaříme už jen minutu.
  3. Nakonec smícháme směs sýru a pasty ze sójových bobů s orestovanými kousky masa a hub.
  4. Pokrm podáváme teplý.