Plněné velikonoční řezy s polevou

Ingredience


Mouka pšeničná hladká 150 g
Tuk 150 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 250 ml
Cukr moučkový 300 g
Máslo čerstvé 300 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 1 polévková lžíce
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Voda pitná 2 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Tuk 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tuk s vodou v hrnci zahříváme. Když se začne vařit, vmícháme mouku, až utvoříme hladkou hmotu, kterou necháme za občasného promíchání vychladnout.
  2. Do vychladlé hmoty zašleháme postupně vejce. Hmotu rozdělíme na dva stejné díly a rozetřeme ji na dva vymazané a moukou vysypané plechy. V předehřáté troubě pečeme, až těsto zezlátne. Upečené placky necháme na plechu vychladnout.
  3. V mezičase si připravíme krém. V rendlíku svaříme mléko, v němž jsme rozšlehali škrob s moukou a za občasného zamíchání necháme hmotu vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a po částech vmícháme do mléčné hmoty. Dobře prošleháme.
  4. Jednu placku natřeme krémem, překryjeme druhou plackou a potřeme polevou. Necháme zaschnout a krájíme na kostky.
  5. Polevu připravíme smícháním prosátého cukru, citronové šťávy a horké vody. Poleva musí být bílá a hladká.